1024 20231026 mt bank met kernwaarden versluis klein.jpg?1718799120&focus=45.99 49
Slider 19
1052 versluisgroep bewonerszaken projecten kantoorpand
kantoor
1003 svdv20230906 222 2
Slider 13
933 svdv20211108 247.jpg?1693227847&focus=50.73 33
Slider 4
877 svdv20230906 153 2
Slider 2
1006 svdv20230926 480
Slider 5
935 svdv20211108 280
Slider 6
998 svdv20230906 148 2
Slider 8
936 svdv20220221 181
Slider 7
1018 svdv20230926 650
Slider 16
1000 svdv20230906 170 2
Slider 10
878 svdv20230926 568
Slider 3
1001 svdv20230906 195 2
Slider 11
1002 svdv20230906 201 2
Slider 12
1004 svdv20230906 239 2
Slider 14
1005 svdv20230906 254 2
Slider 15
1017 svdv20230926 685
Slider 17
1091 20231026 mt bank met kernwaarden
Slider 19
1290 svdv20221013 153 aangepast
Slider 20

"Het voelt veilig om jezelf te zijn"

16-04-2025
"Het voelt veilig om jezelf te zijn"

Elkaar beter leren kennen doen we het liefst in een informele sfeer. Doe je dat ook nog in een kleine groep, dan nodig je al snel uit tot fijne gesprekken. Er ontstaat ruimte voor persoonlijke verhalen. Soms herken je jezelf daarin, een andere keer sla je stijl achterover van verbazing. Dát had je niet achter die collega gezocht! Tijdens een ‘Etentje van SUC6’ komen de beste ingrediënten van het leven op tafel, letterlijk en figuurlijk. 

Het idee is simpel. Zet zes willekeurige collega’s bij elkaar, kies een aantrekkelijk restaurant – of laat een liefhebbende collega zelf koken – en de rest ontstaat vanzelf. Oké, niet alle deelnemers worden willekeurig gekozen. Directeuren Albert en Jan zitten er altijd bij, de geluksvogels! Ook dat is natuurlijk een bewuste keuze. Van een top-down organisatie worden we bij Versluis niet gelukkig. Iedereen is gelijkwaardig en even belangrijk. Die sfeer is voelbaar aan tafel en leidt daarmee bijna automatisch tot een fijn avondje uit.

Waar meestal wordt gekozen voor een restaurant – je moet maar zin en tijd hebben om je collega’s thuis te ontvangen – besloot Danique het anders te doen: “Ik had al eerder een Etentje van SUC6 meegemaakt, maar dit was voor het eerst bij iemand thuis. Het voor- en nagerecht heb ik zelf gemaakt, maar voor het hoofdgerecht had ik sushi besteld. Wat ik leuk vind aan zo’n etentje, is dat er ook bewonersbegeleiders bij zijn”, vertelt ze. “We zien elkaar niet zo vaak, omdat zij veel op locatie werken en wij als bouwkundig adviseurs meestal op kantoor zijn. Op deze manier kun je weer eens bijpraten.”

Communicatiemedewerker Erik was eerder dit jaar ook bij één van de etentjes en werd daar positief verrast: “Ik werkte toen net bij Versluis en wist dus niet wat ik kon verwachten. Het mooie van zo’n avond is niet alleen dat je elkaar beter leert kennen, maar ook dat de verschillen die er zijn omarmd worden. Polarisatie is er al genoeg in de wereld. Doordat Jan en Albert zich open en kwetsbaar opstellen, gaan anderen daarin mee. Het voelt veilig om jezelf te zijn. Voor mij – zeker als nieuweling binnen het bedrijf – is dat heel erg waardevol!”

Simpel concept zo’n etentje, maar wel één met een visie erachter. En dat werkt. Keer op keer. Succes ontstaat niet zomaar, daarvoor moet je blijven investeren. In je bedrijf, je collega’s en elkaar. Want alleen ga je misschien sneller, maar samen kom je verder.

“Het voelt veilig om jezelf te zijn. Voor mij is dat heel erg waardevol.”

Erik Boekhoven – Communicatiemedewerker